Proč by měl každý zařadit oříškové máslo do svého zdravého jídelníčku?

Návrh bez názvu (41)V poslední době se z oříškových másel/krémů i na českém trhu stal fenomén a ne nadarmo se jim říká superpotravina. Jsou velmi chutné a pro lidské tělo více než prospěšné.

Pojďme se tedy společně podívat na 5 hlavních důvodů, proč by mělo být oříškové máslo nedílnou součástí vašeho jídelníčku a to ať už jste vrcholový sportovci, nebo sportujete pro zábavu, či „jen” máte rádi zdravý životní styl.

 

1. OBSAHUJÍ TĚLU VELMI PROSPĚŠNÉ LÁTKY

Návrh bez názvu (42)Oříškové másla obsahují vysoké množství draslíku, který je pro lidské tělo velice prospěšný. Značně napomáhá chránit zdravý poměr minerálů, omezuje únavu, svalové křeče, srdeční choroby a napomáhá při bolestech hlavy. V kvalitních ořechových máslech najdeme vysoký obsah bílkovin, zdravých tuků, vlákniny, minerálů a vitamínů. Zejména vitamínu E, který chrání naší kůži před volnými radikály kyslíku. Díky konzumaci oříškových másel snižujete v krvi "špatný cholesterol"LDL a naopak zvyšujete "hodný cholestrerol" HDL. V neposlední řadě musím zmínit, že obsahují spoustu antyoxydantů a hořčíku, který pomáhá udržet vaši imunitu v rovnováze.

2. DODÁ SPOUSTU POTŘEBNÉ ENERGIE

Návrh bez názvu (62)Oříškové másla obsahují spoustu zdravých tuků a bílkovin, které vás přímo nakopnou energií a skvěle zaženou hlad. Výborně se hodí například máslo zařadit do snídaní, před fyzicky náročnějším výkonem, nebo když máte chuť na něco zdravého.

3. SKVĚLE SE HODÍ I PŘI REDUKČNÍCH DIETÁCH 

Návrh bez názvu (32)Ano je to tak. Skvěle se hodí i při redukčních dietách. Je to z toho důvodu, že obsahují mnoho kalorií ve formě bílkovin a zdravých tuků. Ty vás rychle a na značně dlouhou dobu zdravě zasytí. Tudíž není potřeba během dne, přijímat tak často potravu.

4. VHODNÉ PRO VEGETARIÁNY I VEGANY

Návrh bez názvu (25)Oříškové másla neobsahují žádné živočišné produkty tudíž jsou vhodné pro vegany i vegetariány. Je to skvělý zdroj jak doplnit ve své stravě zdravé přírodní tuky a bílkoviny. 

5. VÝBORNĚ SE HODÍ DO STUDENÉ I TEPLÉ KUCHYNĚ

Návrh bez názvu (63)Jako veliký benefit vidím i to, že oříškové másla se skvěle hodí jak do studené kuchyně, tak i do teplé kuchyně. Například ve studené kuchyni jsou skvělé při kombinaci s jogurtem, tvarohem, ovocem, nebo i samotné. V teplé kuchyni se s jejich pomoci dají vykouzlit třeba skvělé snídaně ve formě kaší, palačinek, lívanců, fitness buchet. Výborně se hodí i do omáček, na maso, zálivky k salátům apod. Oříškové máslo je možné použít jak do sladkých receptů, tak i do slaných. Fantasii se meze nekladou.

 

Já sám moc rád oříškové másla hojně užívám a zařazuji je s oblibou do svých fitness receptů. Mezi mé nejoblíbenější krémy patří například burákové, kešu, mandlové a pistáciové máslo. Každé z těchto másel má svoji skvělou specifickou chuť, 

Závěrem bych vám chtěl doporučit:

Návrh bez názvu (64)

Dávejte si pozor při nákupu másel na obsah ořechů. Často u méně kvalitních másel bývá obsah pouze 85% a másla bývají mnohdy dochucovány množstvím cukru a soli. Kvalitní máslo by mělo vždy obsahovat 100 % ořechů.

Oříškové másla skvěle chutnají, jsou velmi zdravá, ale nezapomínejte i na to, že obsahují vysoký podíl kalorií. Doporučená denní dávka pro člověka s denním výdejem okolo 2000 kilokalorií (kcal) jsou dvě polévkové lžičky, které obsahují zhruba 180 kcal a 15 gramů tuku, ale samozřejmě dávka se může lišit v závislosti na vašem výdeji energie přes den.

Zaujal vás Goldenpower e-shop, ale nemáte čas prohlédnout co vše vám nabízí? Nevadí, mám pro vás připravenou přehlednou stránku Průvodce e-shopem Goldenpower. Na jednom místě se rychle dozvíte o kompletním obsahu a službách, které nabízím.

Děkuji Vám za Vaši pozornost a příště zas 114505eec6cfb897f07ede0148e6115e

Přeji vám nejen krásný den, ale především život. Snímek obrazovky 2022-08-24 134231

 

MICHAL Snímek obrazovky 2022-08-24 140132

tulipán (15)